March Haul

Ne samo da nisam nikada napravila neki ovakav post nego nisam ni znala šta HAUL znači. Zar se to ne zove šoping? Ok, nema veze. Sada se igraš sa krupnim igračima Ivana, play the game.
Nazvala bih ovo osmomartovski haul jer je nešto od ovoga i poklon ali mi je naslov “Vidi šta sam dobila” zvučao malo pretenciozno. Elem, dosta stvari i fali, nisam htela da pretrpavam a i smeđi šećer što sam uzela to jutro se prosipao po paleti pa sam se držala samo kozmetike.
……………………………………………………………………………….
Not only that I have never made such a post but I did not know what HAUL means. Isn’t that called a shopping spree? Okay, never mind.
I would call this women’s day haul because some of this was a gift for 8th of March, but post named “Look what I got,” sounds a little bit pretentious. Anyway, a lot of products I haven’t put in here because I didn’t want to overload post with unimportant things and since brown sugar that I bought this morning was spilling over the palette I decided to keep only cosmetics in this post.

Haul

Pošto sam spomenula da se držim kozmetike prvo da se pohvalim novim telefonom. Normalno. Sa njim su nastale ove slike, o pa da li sam zadovoljna? Zaslužuje da se ubaci jer je divnoća jedna lepa i puno se volimo. Samsung A5 je bio moj prvi izbor iako kršim iPhone blogersko pravilo. Sve ide od toga da se razumem donekle u tehnologiju i gedžete pa zato ne uzimam Apple. Oh, snap!
Pođimo dalje.
……………………………………………………………………………….
Now that I have mentioned how it’s only about cosmetics lets praise the new phone. These pictures were made with it and you can see for yourself how much I am satisfied. He deserves to be mentioned because he is lovely and beautiful and we are so much in love. Samsung A5 was my first choice though I am breaking the rule of blogging and not getting the iPhone but it is only because I follow and understand to some extent technology and gadgets, so that’s why I didn’t take the Apple. Oh, snap!
Movin on.

88 original palette od Coastal Scents sam nabasala sasvim slučajno zbog bloga devojke koja je pisala o Sleek paletama. Tako sam stigla do Makeuplaze. Paleta je na kraju postala poklon od muža i da vam kažem da mi je odlično izabrao *wink wink
Na Instagram sam čak postavila momenat kada sam je otvarala, uspela sam da sakrijem i kako mi se ruka trese, bravo Ivana.
……………………………………………………………………………….
I stumbled on 88 original palette by Coastal Scents by accident due to a blog that described Sleek palette. The palette is actually like a gift from my husband and it was perfectly chosen * wink wink
I even posted on Instagram this moment of unboxing, I managed to hide how my hand was shaking, well done Ivana.

20170308_11024320170308_11082420170308_11084920170308_110956Drugi poklon je od drage Ljilje – Catrice Nude Illusion powder. Kako nikada nisam probala Catrice, ovo će biti zanimljivo recenzirati. (Postoji ta reč, je l da?!) Pošto sam se požalila da mi treba nešto za bejking a da nije šporet (malo blogerskog humora he he), ovo je bio očit izbor za drugaricu koja je takođe zaluđenik za šminku i još čekam njene recenzije Sephora Box-a. Moji brojni čitaoci bi bas uživali u recenziji ali Ljilja ima važnija posla tipa svoj život.
……………………………………………………………………………….
Another gift is from my girl Lilly – Catrice Nude Illusion powder. As I have never tried Catrice, it will be interesting to make a review. After I complained that I need something for baking and not a microwave (a little blogging humor for you there), this was the obvious choice for a friend who is also infatuated with makeup. I am still waiting for her reviews on Sephora box. My followers would really enjoy it Lilly, but you have a life.

20170308_11162820170308_111727

Kako sam posegla za Semi di Lino kristalima tako mi je prodavačica rekla da uzmem Still kapi jer je funkcija manje-više ista. Još ćemo da vidimo prodavačice, još ćemo da vidimo.
……………………………………………………………………………….
As I reached for Semi di Lino crystals I was stopped by a woman working in a shop and told me to take a Still instead because it has the same function. We’ll see lady, yet we’ll see.

20170308_11222120170308_112305 2

Moj omiljeni NYX ruž je Lingerie Lace Detail. Dakle sledeći logičan izbor je Bedtime Flirt. Predivan je, baš kako volim i nikako mi ne stoji. Ha ha. Mešam ga sa Lace da dobijem tu specijalnu boju a služiće i kao podloga za onaj promašaj NYX mat Transilvanija (ukratko, divna boja ali totalno neujednačena formula tih ultratamnih mat ruževa).
……………………………………………………………………………….
My favorite NYX lipstick is Lingerie Lace Detail. So the next obvious choice was Bedtime Flirt. It’s beautiful, just as I love and don’t look good on me at all. LOL. I mix it with Lace to get that special shade and it will serve as a basis for the failure of NYX Matte Transylvania (in short, a great color but totally unbalanced formula of these ultra-dark matte lipsticks).

20170308_112418-1-copy.jpg Effaclar Duo +  je uzet zbog sve većeg problema sa bubuljicama na licu a nisam čak ni tinejdžerka. Fleke koje su se pojavile poslednje 2 godine mi prave estetski problem pa sam konačno odlučila da malo više novca uložim u specijalizovanu kozmetiku.
……………………………………………………………………………….
Effaclar Duo +  because of the increasing problem with acne on my face and I’m not even a teenager. Spots that appeared last 2 years are the real aesthetic problem but I finally decided to invest a little more money in specialized cosmetics
20170308_111148 (1).jpg

Falila mi je neka baza i pala je brzinska odluka na Ingrid zelenkastu podlogu. Moram reći da su brojne recenzije uticale na mene ali takođe bih volela da uporedim sa nekom drugom markom pa da imam bolji utisak. Na slikama se vidi da se neko crvenilo blago uklonilo i sasvim je odlično za ovu cenu šta se dobija. Za sve ostalo tu je Fotošop.
……………………………………………………………………………….
I was missing some base and made an instantaneous decision about buying Ingrid greenish primer. I must say that a number of reviews influenced me but I would also like to compare it with another brand so I will have a better impression. In the pictures, you can see that some redness is removed so Ingrid is perfect for this price. For everything else, there is Photoshop.

Ukratko, to je to. Izostavila sam Loreal True Touch jer je to moj stalan izbor, Maybelline Precise Eyeliner, micelarnu itd. Većina stvari će dobiti recenziju u narednom periodu i look (samo da nisam stidljiva za slikanje i super).
…………………………………….
In short, this is it. I left out Loreal True Touch because it is my constant choice, Maybelline Precise Eyeliner, etc… Most things will get a review in the future and appropriate look (just stop being shy).

 

Ivana Smootilica

8 thoughts on “March Haul

  1. Ivana - Orbis Marketing says:

    Divno!!! Paleta me ostavila bez teksta..savršena je. I bravo za Samsung 😉 Imam osjećaj da se blogeri dijele na iPhone i Samsungovce iako iPhone prevladava. Ja se držim samo Samsunga, još od vremena prije smartphonea..mislim da ćeš biti zadovoljna.

    Liked by 1 person

Leave a comment