Sephora Box Palette

Click here for the translation.

Sećate li se Sephorine šestougaone palete koja je ’’iskakala’’ sa svih bilborda pred prošlu novu godinu? Pa i ko je nije kupio se sigurno seća one intenzivne kampanje koju je Sephora sprovela. Bilbordi, TV reklame, crno bela štraftasta pozadina (već uobičajena za Sephoru)…  Uz takvu sveopštu prisutnost na sve strane paleta je došla, kao poklon, i u moje ruke. Jao, te oduševljenosti kada sam je otvorila! Mislim da su mi oči, kad sam bacila prvi pogled na nju, sijale onim šestougaonim mnogobojnim senkama. Prvo što sam zapazila je veličina senki – male su, nevelike gramaže, što mi je ooodlično. Nekada mi senke traju predugo, broji se godinama, više volim kada su u tim giga-paletama manje. Mono senke mi služe da se u većoj gramaži počastim bojama za kojima mi duša uzdiše.

sephora palette eyeshadows big palette

Paleta ima 80 nijansi senki za oči. Neko bi pomislio da ti više od toga i ne treba. Svaki makeup zaljubljenik bi ipak rekao da uvek treba više, a i ja kažem još, još, još… Velika većina nijansi su topli tonovi, nekolicina hladnih (plavih, zelenih, ljubičastih), ali jako mi fale crvene i burgundy nijanse u ovom repertoaru. Umesto nepotrebno širokog spektra svetlih tonova koji se koriste kao tranzitne senke, obojila bih paletu sa više crvenih, eto taman novogodišnjih, tonova.

No, bez obzira na ovaj sitan (meni krupan) nedostatak, paletu izdašno koristim. Apsolutno nijedno šminkanje, naročito senčenje očiju, ne može proći bez nje. Pigmentacija je zadovoljavajuća, izbor boja širok, velike su šanse da će se dotaći dno senki – yas queen, želim da dođem do tog momenta!

blue shadowsPalette

Na desnoj strani palete se nalaze presovani puderi za lice, 2 za setovanje i 2 za konturisanje, 4 nijanse rumenila, 4 nijanse senki za obrve i 6 nijansi kremastih eyelinera.
Puder za setovanje je samo ok, ne bih mogla da dam nikakav poseban pro ili contra epitet za njega, just ok.

blushes

Od 2 nijanse pudera za konturisanje, jednu bih, zbog topline nijanse, više koristila kao bronzer, ali s obzirom da bronzera imam i u drugim pakovanjima, slabo četkicu zabodem u ovaj puder. Druga, hladnija nijasna, je odlična za konturisanje, ton je taman takav da daje odličnu senku na licu i lepo izoštri crte lica. Ali kada uzimam ovaj puder, moram dobro da pazim da četkica ne pređe i u drugu nijansu, pa da umesto samo u ovu ili zađem u onu topliju nijansu pudera ili u rumenila. U tom slucaju mogu samo da odložim četkicu za konturisanje i da probam da se snađem sa nekom drugom koja je u tom momentu  čista i na raspolaganju. Zato zaključujem da su veličine polja sa puderima kritične.

blush

Rumenila su odlična. Sećam se da sam bila oduševljena kad sam prvi put stavila na lice jedno od ova četiri rumenila. I dalje volim da ih koristim, ali imam i gomilu drugih, i eno svi stoje u redu i svaki dan vrište: pick me, pick me!

Senke za obrve – volim što imam više nijansi u izboru, pa biram svetlije za dan, ili za prednji deo obrva, a tamnije za veče ili za.. onaj deo obrva koji nije prednji. Zadnji deo obrva ne postoji, jel da? Ili se ne zna gde počinje..  Ma znate na šta mislim. Ove senke koristim svakodnevno, kada sam kući, jer ovakve palete nikako nisu praktične za nošenje na putovanja.

Kremasti eyelineri.. hmmm.. šta reći za njih.. suviše blagi i decentni.. eventualno za dnevnu upotrebu, jer i pored svoje funkcije izuzetnog naglašavanja oka, to rade vrrrloo umereno. Za jaču dnevnu šminku i piće sa društvom uveče u kafiću poslužiće, za klubsku varijantu bolje posegnite za jačim eyelinerom.

Gel Eyelinerseyeliners swatch

Na levoj strani palete se nalaze sjajevi za usne! Da, tako je, samo i sami sjajevi za usne, njih 32 komada! Gro njih u tako neutralnim nijansama da ne vidim nikakvu razliku da li sam stavila ovaj ili onaj. Postojanost je ispod proseka. Ne znam da li mi se i sat vremena zadrži na usnama u stanju u kom bude neposredno nakon nanošenja. Ako vam nije bitno da sjaj dugo stoji, slobodno se bacite na korištenje ovih.

pink glossrose glossswatches

Sephora je i za ovu novu godinu spremila sličnu paletu, ovaj put u obliku dijamanta, i naravno sva polja unutra su u istom obliku. Cena je, rekla bih, identična prošlogodišnjoj – 5.400,00 din. Pored svih gore opisanih, dodali su deo sa korektivni korektorima, odličan dodatak. Spektar boja senki za oči je i dalje na nivou prošlogodišnjeg što se tiče crvenih i burgundy nijansi, i sve dok to ne bude drugačije, gledaću paletu sa tugom što nije savršena, a tako bi mogla da bude.

Uf, podugačak text, bome! Ne čudi – ipak ovde prelazim kroz razne vrste proizvoda, koje uglavnom svi obrađujemo ponaosob po textu.  Ipak, možda sam vam pomogla (ili odmogla) ukoliko ste se spremali da zaposednete ovu paletu.

Ljilja potpis

Advertisements

3 thoughts on “Sephora Box Palette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s