Makeup Party Vol4

Ponekad i nečiji odlazak na svadbu ili neki događaj, može da organizuje naš make up party. Mi toliko uživamo u tim pripremama, da se osećamo kao da i mi direktno sa priprema idemo na tu svadbu. Ipak, prisustvo bude samo u smislu ‘’Je l’ stoji šminka, a? Fixator je majka, šta kažeš?! A šta drugi kažu za ‘minkuuu?’’, i onda samo uživamo u odgovorima. Mislim, srećom.

Ovog puta je, kao i dosta puta do sada, a i ubuduće, moje ‘’platno’’ bila, kako je ja zovem – Bidži.

Bidži ide na svadbe svako malo, ako mene pitate. Meni odgovara, razbacim svoje boje i četkice, pa se igramo. A što se tiče nje, mislim da nema nište protiv sve dok ne kumuje. Jedne godine je umalo bankrotirala od kumstava. To samo govori koliko je svi volimo!

Ajmo na šminkanje!

Namerila sam se da radim onaj čuveni cut crease, čak sam i nju spremila na to čisto da posle ne bi bilo ‘‘puj, pik, ne važi’’. Prvo sredim obrve koristeći senke iz čuvene Sephorine palete, pa pređem na oči. Za podlogu sam koristila NYX High Definition eye shadow base, zatim svetle senke kao tranzitne. Preko njih sam blendala svetliju nijansu ljubičaste da bih boju približila boji olovke koju sam nameravala da koristim za iscrtavanje linije tik iznad pregiba oka, koju ću onda do iznemoglosti blendati kako bih sve ujednačila.

Sad, iz ove perspektive bih vas pitala – šta traje duže od iznemoglosti? E dotle sam blendala tu olovku! Možda zato što je olovka primarno namenjena usnama, ne znam, ali zadala mi je muke. A mislim i Bidži – da izdrži moje neprestano blendanje bez gledanja u sat! I ogledalo!

20171111_152335-01_mr1513679249866

Onda je krenulo iscrtavanje one precizne, zahtevne linije tik uz pregib, pa preko kapka. Kada je završeno popunjavanje kapka korektorom, preko njega sam nanela metalik tamno plavu nijansu senke iz W7 palete 10 out of 10. U tom momentu moje šminkanje više nije bilo cut crease, već je više vuklo na smokey eye postignut tehnikom spasi- što-se-spasiti-da. U tome su pomogli i eyeliner i veštačke trepavice! Thank you, guys! Inače, eyeliner koji koristim je neki no name kineski, koji sam kupila kad sam bila u Kini. Na njemu apsolutno ne piše ništa drugo nama razumljivo, sem double-head eyeliner. Međutim, eyeliner je bolji od svih koje sam do sada probala, koji su, da naglasim, svi bili drug store.

20171111_155727-01_mr1513679514420

20171111_162512-03

Za iscrtavanje donjeg kapka sam koristila Wycon eye pencil 27 viola gotico, i to samo od polovine ka spoljnom uglu oka, dok sam za unutrašnji deo iskoristila jednu od svetlih shimmer nijansi iz Urban Decay Naked 3 palete. Za ovu namenu nekako baš volim da izaberem ovu paletu.

Pošto smo oči izvukle sa uzdahom olakšanja, došlo je vreme za puder. Pošto imam Milani Conceal  + Perfect 2-in-1 foundation koji, sem na ruci, nisam probala na licu, taman sam iskoristila ovu priliku da ga prvi put probam. I bila oduševljena njim! Koliko ja, toliko i Bidži! Tako da, sem jednostavnog iskazivanja oduševljenosti u ovom momentu, sve ostale utiske ostavljam za poseban post a kako Milani dolazi kod nas, možete na sajtu LYLeN Cosmetics da se počastite.

20171111_163112-01

Za konturisanje sam opet koristila Sephorinu paletu. Rumenilo – Milani baked blush, nijansa Luminoso 05. Pošto su oči bile izuzetno naglašene, ruž je morao da bude decentan, pa smo izabrale  NYX Suede Matte Lip Liner, nuance PKN30W.

NYX High Definition eyeshadow base

Milani Conceal+Perfect 2-in-1 foundation, 06 sand beige

NYX Suede Matte Lip Liner, nuance PKN30W

Wycon eye pencil 27 Viola Gotico

Margaret Astor volume mascara Big&Beautiful  Boom killer black

NYX Lipstick LSS532 Rea

Adhesive for artificial eyelashes – Depend Cosmetics

Urban Decay Naked 3 Palette

W7 10 out of 10 palette

20171111_163051-01

Dakle, bio je to jedan sjajan cut crease, zovimo ga smokey eye ma to je novi trend u svetu ništa ne brini Bidži i lepo se provedi. I molim te par selfija do kraja večeri da znam da sve je na svom mestu, ipak sam ja struggling artist. Pošto Bidži voli da ide po svadbama, pokazaćemo još jedan look.

20170902_150851-01

 

Ljilja potpis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s